Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö F99 3 2 0 1 7
2 Älvängens IK 1 1 0 0 2
3 Kärra KIF 1 0 0 1 0
4 Öjersjö IF 1 0 0 1 0

Match

Hönö/Björkö F99

5 - 1
Överåsvallen
14 oktober 2012
10:00

Kärra KIF

Referat

Referat: Hönö/Björkö F99 - Kärra KIF

Äntligen var det vår tur att stiga in i Sanktanslutspelet. Efter en bra träning i onsdags som lovade gott i passningsspelet och rörelse utan boll så var känslan inför matchen lugn och behaglig. Det var också det vi försökte prata med tjejerna om innan matchen - att de skulle vara lugnt nervösa (inte det enklaste ens för en rutinerad landslagsspelare). Nyckelordet var "enjoy" - njut och känn glädjen av att vara bland de bästa tjejlagen i Göteborg.

Trots att regnet fullkomligt vräkte ner över Överåsvallen, så kändes tjejerna taggade och fokuserade på uppgiften. Tami hade fått tillbaka halsont i fredags och därför antog Fille utmaningen och ställde sig i mål. En kall och blöt och lite smått långtråkig uppgift skulle det visa sig. Stor heder till Fille som ställde upp för laget och gjorde det dessutom riktigt bra!

När matchen kör igång så tar vi kommandot ganska så på momangen. Det är lite ställningskrig de första minuterna innan passningsspelet börjar sitta där och vi maler på i anfallen. Ettan kommer efter c:a 10 minuters spel - en kanon upp i nättaket från Tilda. Efter en fin djupledsboll av Vickan så kommer också tvåan strax efter.

Sedan händer det något i spelet. Vi börjar anpassa oss efter hur Kärra spelar med långbollar på sina yttrar, vågar inte hålla i boll tillräckligt mycket i backlinjen och därmed tappar vi initiativet. Mitt i alltihop får vi också en 5-minutersutvisning mot oss - den kommer säkert uppmärksammas på galan om någon månad... :-)

När vi släpper initiativet så kommer Kärra också upp i några ströanfall som börjar med långa bollar på Bengtsson (eller vad hon nu hette på Kärras topp). En himla massa hörnor blev det också av dessa djupledsbollar. Och efter dryga 20 av första halvlek så kom också en reducering, efter att Fille parerat ett skott och där returen landar oturligt framför fötterna på Bengtsson.

Sista delen av halvleken kommer den där stressen och det lite tveksamma som är så synd att vi släpper fram när vi har kontrollen. Kärra hinner få ett par farliga chanser (och ska vi vara ärliga så ska vi säga att även vi har våra möjligheter att öka på ledningen) innan halvleken är slut.

En annan sak som var typisk för matchen var också alla dessa förgjordade offside-avblåsningar. Visst var några av dem misstänkt tveksamma, men huvuddelen av dem berodde på att vi var för ivriga och inte hade tillräcklig koll på hur långt upp i banan vi var i förhållande till motståndarna. Det är både den som löper i djupled och den som slår passningen som har ansvaret att ha koll på det. Kanske var det lite matchovana som lyste igenom just i det momentet.

I halvlek pratar vi om alla de här sakerna som jag nämnt hittills - passningssäkerhet, vilja, gå in med kropp och INTE löpa offside i onödan. Andra halvlek ser också bättre ut på många sätt. Vi får se en del kombinationer som visar lite av vad tjejerna kan. Offside-springande blir lite bättre, men fortfarande för mycket avblåsningar. Vi missar kanske 8-10 frilägen där, när vi inte är tillräckligt kalla. Osäkerheten i offside-linjen gör också kanske att vi släpper boll för mycket på fötterna på varandra och inte på yta så att vi kan komma med fart.

Några snygga kombinationer får vi ändå se, några blir det inte mål på (tänker särskilt på en chans där bollen går som på ett snöre genom större delen av laget och avslutas mitt framifrån, men tyvärr lite för mycket mitt på målvakten), men några resulterar i nätrassel. Genom den uppryckningen och genom att Kärra-spelarna lite tar slut i andra halvlek, så skrivs slutresultatet till 5-1. Visst är det lite konstigt att gnälla, när vi vinner med fyra måls marginal mot ett av de bästa lagen i Göteborgsområdet, men det är en förmån man har som tränare för detta tjejgäng...

Bra och gedigen arbetsinsats, tjejer. Det finns en del saker i spelet som vi kan förbättra till nästa match, men det känns skönt att vi är igång. Jag tror att det kommer lossna mer och mer ju längre slutspelet går.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tilda Andreasson 1 3 2 0 0 8
Elin Johansson 1 1 0 0 0 2
Emma Lysell 1 1 0 0 0 2
Victoria Olsson 1 0 1 0 0 1
Alexandra Hultsbo 1 0 0 0 0 0
Alva Wiseman 1 0 0 0 0 0
Ebba Sandros 1 0 0 0 0 0
Edwin Rothman 1 0 0 0 0 0
Elin Torgersson 1 0 0 0 0 0
Johanna Tisell 1 0 0 0 0 0
Julia "Julle" Alsvik 1 0 0 0 0 0
Julia Andborn 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng